6 lucruri la care trebuie sa fim atenti pentru a combate alergiile respiratorii

Bolile alergice au luat amploare pe plan mondial, dupa cele doua bombardamente atomice de la Hiroshima si Nagasaki din anul 1945, dar si dupa ce industria chimica a castigat tot mai mult teren la nivel global, provocand prin poluarea intensiva adevarate ravagii in mediul inconjurator.

Dintre bolile alergice, alergiile respiratorii constituie potrivit unor studii recente o problema uriasa de sanatate in Europa, in timp ce, pe plan mondial, rinita alergica afecteaza intre 10% si 30% din populatie, reprezentand, in ultimii 50 de ani, o importanta cauza de morbiditate. Totodata, afectiunile de acest tip sunt relativ recente, insuficient studiate si prezentate publicului larg.

Fie ca suntem diagnosticati cu aceasta boala, fie ca nu, exista cateva metode de preventie a acestei afectiuni, prin atentia acordata anumitor aspecte ale activitatii curente:

1. Activitatile in spatii deschise

Alergiile respiratorii se manifesta prin rinite, rino-faringite, bronsite, laringite sau astm bronsic. Agravarea simptomelor acestor afectiuni se datoreaza poluarii (fum de esapament, mirosuri puternice etc.), care trebuie evitata constant, dar si conditiilor meteorologice. Aceste boli se agraveaza primavara, din cauza exploziei vegetale care determina aparitia polenurilor specifice inflorescentelor si care ataca organismul alergic la polen, dar si in anotimpurile reci, pentru ca frigul favorizeaza aparitia alergiilor cailor aeriene respiratorii. Exista astfel pacienti care sunt alergici la frig, aer rece, apa rece sau contact cu ceva rece.

Citeste articolul pe wall-street.ro

ARTICOLE RECENTE IN BLOG

Alergiile de primavara. Simptome si solutii adjuvante

Modificările climatice la nivel global, în special încălzirea globală, au determinat extinderea perioadei de polenizare. Pe de altă parte, au apărut și tipuri de alergii noi, precum alergia la polenul de ambrozie, care provoacă atât rinită sau conjunctivită, cât și astm bronșic.

Sharp la Rommedica 2019

Sharp a fost prezent în perioada 11-13 aprilie la Romexpo, în cadrul evenimentului Rommedica, unde a prezentat cele mai inovative soluții pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință sau spații închise: purificatoarele Sharp și tehnologia integrată Plasmacluster.

Calitatea aerului din interior

Calitatea aerului pe care îl respirăm în interior are, de asemenea, un impact direct asupra sănătăţii noastre. Ce anume determină calitatea aerului din interior?

Tu ştii ce fel de aer respiri?

Am avut ocazia să testez un purificator SHARP KC-G60EUW. A fost prima mea întâlnire cu un astfel de aparat. Nu ştiam la ce să mă aştept, dar am înţeles că este cel mai bun dintre purificatoarele prezente pe piaţă.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru. Mai multe

Acest website foloseste cookie-uri pentru a imbunatati functionarea acestuia si pentru a va oferi o experienta personalizata in navigare, prin afisarea unui continut relevant. Prin apasarea butonului Accept, sunteti de-acord cu acest lucru.

Inchide